Categorie: Tweedehands auto kopen

Wat komt er kijken bij tweedehands een auto kopen? Eigenlijk best nogal wat. Tenminste als je plezier wilt hebben van je aankoop en jezelf de ellende van het kopen van een slechte auto wilt besparen.

Ontdek hier wat er zoal komt kijken bij tweedehands een auto kopen en waar je zeer zeker op moet letten.

Welke auto biedt beginners een goede en goedkope start?

Een goede auto voor beginners is een auto die onder autokopers populair is en die ooit een lage nieuwprijs had.

Bekijk artikel

Wat is de meest betrouwbare tweedehands auto?

De betrouwbaarste auto is er een van het merk dat auto’s produceert die gemiddeld genomen minder snel stuk gaan, ook wanneer een eigenaar er minder goed voor zorgt.

Bekijk artikel

Wat is een goede tweedehands auto?

In basis is een goede tweedehands auto een auto waar door zijn vorige eigenaar goed voor gezorgd is. Er op de juiste manier naar zoeken vergroot je kans er een te vinden.

Bekijk artikel

Kun je een tweedehands auto kopen voor slechts 500 Euro?

Voor slechts 500 Euro proberen een auto te kopen is een uitdaging. Want menig auto in dit segment is maar net apk-goedgekeurd zijn. Uitkijken geblazen dus.

Bekijk artikel

Wat heb je nodig om een auto over te schrijven?

Als je een auto koopt, dan moet de auto op jouw naam komen te staan. Je kunt een auto overschrijven met het kentekenbewijs en een tenaamstellingscode.

Bekijk artikel

De beste auto tot 5000 Euro voor jou bemachtig je zo

Een auto kopen voor 5000 Euro is voor menigeen best spannend, maar is voldoende om een goede auto van te kunnen kopen. Hoe ga je die echter vinden?

Bekijk artikel

Een tweedehands auto tot 1000 Euro: zo vind je een goede

Bij het kopen van een tweedehands auto tot slechts 1000 Euro gaan is een uitdaging. Want je gaat terechtkomen in de wereld van de goedkope inruilers en ‘laatste eigenaar’ auto’s.

Bekijk artikel

Wat je over een auto kopen die tweedehands is weten moet

Handig om te weten is, bij het kopen van een auto die tweedehands is, dat je niet per se verstand van auto's hoeft te hebben. En ook hoe je de koop van een tweedehandsauto goed voorbereidt.

Bekijk artikel

Doordacht een tweedehandsauto kopen en veel waar voor je geld krijgen

Een tweedehandsauto kopen kan in een oogwenk gebeurt zijn. Want een auto die je aanstaat heb je zo gevonden. Maar is dat wel de beste auto die je had kunnen kopen voor je geld?

Bekijk artikel

Hoe koop ik een tweedehands auto?

Hoe doe je dat eigenlijk, een tweedehands auto kopen? Wat zijn bijvoorbeeld absoluut dingen waar je aan moet denken bij het kopen van een auto?

Bekijk artikel

Slim een auto kopen die goedkoop en goed is

Een auto kopen die goedkoop en goed is. Het zal zeker je doel zijn als je budget voor een auto niet riant is. Maar hoe vind je zo'n auto?

Bekijk artikel

Een tweedehands auto kopen van een particulier

Een manier om in het bezit te komen van een auto is een tweedehands auto kopen van een particulier. Een manier die vooral prijstechnisch interessant is.

Bekijk artikel

De Nr1 tip bij het kopen van een auto die veel ergernis bespaart

Als je googlet op tips voor bij het kopen van een tweedehands auto, dan vind je al snel tips die bruikbaar zijn. Vaak ontbreekt er echter een hele belangrijke.

Bekijk artikel

Is privé een auto leasen verstandig en goedkoper dan kopen?

Privé een auto leasen lijkt steeds meer in zwang te raken. Iets dat wellicht als reden heeft dat je met leasen precies weet wat een auto je per maand kost. Maar gemak kost geld, altijd.

Bekijk artikel

Onderhandelen over de prijs van een auto met en zonder inruil

Onderhandelen over de prijs van een auto vindt niet iedereen even makkelijk. Toch is onderhandelen over de prijs heel normaal, en minder moeilijk dan je denkt.

Bekijk artikel

Goedkoop een tweedehands auto kopen en rijden

Hoe kom je aan een goedkope tweedehands auto? Op zich is dat niet heel moeilijk. Je zoekt op Marktplaats naar de goedkoopste auto en gaat deze auto kopen. Maar...

Bekijk artikel

Hoe ga je een tweedehands auto naar huis rijden?

Een tweedehands auto kopen, betekent bijna automatisch ook dat je zelf 'm naar huis moet rijden. En dat voelt soms best een beetje als een spannend avontuur.

Bekijk artikel

Een goedkope tweedehands auto kopen: 14 tips

Soms is een goedkope tweedehands auto gewoon goed genoeg. In 14 tips wordt besproken hoe je een zo goed mogelijke auto koopt voor zo weinig mogelijk geld.

Bekijk artikel

10 uitstekende redenen om een auto tweedehands te kopen

Een nieuwe auto is een slechte investering. Want na enkele jaren is hij vaak zomaar al de helft van zijn waarde verloren. Alvast een reden om geen nieuwe auto te kopen.

Bekijk artikel

Hoe weet ik of een auto schade heeft gehad?

Een auto die ooit ernstige schade heeft gehad, koop je uiteraard liever niet. Maar hoe weet je of een auto ooit schade heeft gehad?

Bekijk artikel

Tweedehands een auto kopen op afbetaling: Doen of juist niet doen?

Ook een tweedehands auto kost vaak een lieve duit. Een auto kopen op afbetaling is dan ook verleidelijk. Zo kun je in ieder geval direct beschikken over de auto.

Bekijk artikel

Je eerste auto kopen: 5 tips voor het meeste rijplezier

Je eerste auto kopen is spannend. Want wat staat je te wachten? Wat moet je allemaal regelen? Hoe verzeker je je eerste auto? En wat kun je het beste kopen?

Bekijk artikel

Een tweedehands auto kopen in Duitsland: Waarom zou je dat doen?

In Nederland staan voldoende auto's te koop. Waarom kiest menig autokoper er dan toch voor om een tweedehands auto te kopen in Duitsland?

Bekijk artikel

Wanneer wordt het tijd om een andere auto te kopen?

Een andere auto kopen of toch nog even niet. Een lastig dilemma soms. Want ook al heb je een oude auto en mankeert er wat aan, je weet wel wat je hebt. En dat is prettig.

Bekijk artikel

3 nadelen van een auto tweedehands kopen

Een auto tweedehands kopen is aanzienlijk goedkoper dan een vergelijkbare auto nieuw kopen. Maar een tweedehands auto kopen kent ook niet te onderschatten nadelen.

Bekijk artikel

5 tips om een betere tweedehands auto te kopen voor minder geld

Ook een tweedehands auto is vaak niet goedkoop. En dan wil je tenminste wel zo veel mogelijk waar voor je geld. Deze 5 tips gaan je helpen.

Bekijk artikel

Als ZZP-er een leaseauto rijden of toch maar een auto kopen?

ZZP-er zijn en leaseauto rijden. Dat is kiezen voor gemak en niet hoeven te investeren in een auto. Maar het is wel duur. Dan toch maar gewoon een auto kopen?

Bekijk artikel

Hoeveel kilometer gaat de benzine motor van een auto mee?

Hoeveel kilometer gaat de motor van een benzineauto mee? Eigenlijk is daar geen sluitend antwoord op te geven. Wel is een redelijke inschatting maken mogelijk.

Bekijk artikel

Welke garantie heb je op een tweedehands auto?

Vooral wanneer je veel geld hebt uitgegeven aan een tweedehands auto, dan is garantie op een tweedehands auto fijn. Welke garantie heb je en heb je er wat aan?

Bekijk artikel

5 manieren om een tweedehands auto te kopen

Een tweedehands auto kopen. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen. Maar welke manier is het beste. We bekijken er 5.

Bekijk artikel

De 3 grootste voordelen van een auto tweedehands kopen

Wat kun je het beste kopen, een tweedehands auto of een nieuwe? Eén ding staat vast. En dat is dat je met een tweedehands auto doorgaans goedkoper uit bent.

Bekijk artikel

3 voordelen van het kopen van een tweedehands auto bij een dealer

Het kopen van een tweedehands auto bij een autodealer heeft zijn voordelen. Zo is de autodealer bijvoorbeeld het betrouwbaarste adres om een auto te kopen.

Bekijk artikel

Waarom een proefrit maken en wat ontdek je ermee aan een auto

Voordat je een auto gaat kopen, moet je er een proefrit mee maken. Doe je dat niet, dan is dat niet erg slim volgens de deskundigen. Maar waarom moet je eigenlijk een proefrit maken?

Bekijk artikel

Een auto kopen in het buitenland: Hoe doe je dat?

Een auto kopen in het buitenland. Veel autokopers lijkt het maar een ingewikkeld iets. Echter, wanneer je het kopen van een auto in het buitenland op de juiste manier aanpakt, kun je een hoop geld besparen op de aankoop van een auto.

Bekijk artikel

Een auto ergens in het buitenland kopen en zelf naar huis rijden

Je hebt een auto gevonden in België, Duitsland, Zwitserland of Italië. De auto bevalt je en je zou deze auto best graag willen kopen. Maar hoe krijg je die auto thuis?

Bekijk artikel

Een kapotte auto gekocht: Wat nu?

Je zult de pech maar hebben dat blijkt dat je een kapotte auto gekocht hebt. Wat ga je dan nu doen? Uiteraard ben je teleurgesteld. En mogelijk wil je de verkoper het liefst vertellen wat je van hem en de rommel die hij verkoopt vindt.

Bekijk artikel

Goedkoop een auto kopen: Hoe doe je dat?

Niet iedereen staat er zo bij stil dat goedkoop een auto kopen soms een heel slim idee kan zijn. Want met het rijden in een goedkope auto, kan je heel veel geld overhouden voor andere leuke dingen. Of kun je toch een auto rijden, terwijl dat anders misschien niet had gekund.

Bekijk artikel

Een tweedehands auto kopen: 5 tips voor de beste deal

Een tweedehands auto kopen doe je niet elke dag. Een paar tips die helpen zoveel mogelijk waar voor je geld te krijgen, komen meestal dan ook goed van pas.

Bekijk artikel

Een tweedehands auto kopen: waarop letten

Als je een tweedehands auto gaat kopen, dan zijn er absoluut dingen waar je goed op moet letten. Zeker wanneer je een auto van een particulier koopt. Want koop je bij een autobedrijf, dan is er altijd nog sprake van verkoop aan consumenten.

Bekijk artikel

Een auto kopen zonder garantie: Is dat slim?

Als je een auto gaat kopen bij een autobedrijf dan krijg je, boven een bepaald aankoopbedrag, garantie. Soms kun je diezelfde auto ook kopen zonder garantie. Doen of niet doen?

Bekijk artikel

Een auto kopen tot 2000 Euro

Een auto die je koopt voor rond de 2000 Euro, is doorgaans ouder dan 10 jaar of van een merk dat om verschillende redenen niet erg populair is onder autokopers.

Bekijk artikel

Een auto kopen zonder rijbewijs, kan dat?

Een auto kopen zonder rijbewijs kan. Maar uiteraard mag je er niet zelf mee rijden. Dat maakt onder andere het maken van een proefrit erg lastig. Maar dat is nog niet alles.

Bekijk artikel

Een auto met een defecte motor kopen

Zou je wel een auto moeten willen kopen waarvan de motor defect is? Of het antwoord op deze vraag ja of nee is, hangt vooral af van of het merk en type auto het de moeite waard maakt. En uiteraard hoe interessant de prijs daardoor wordt.

Bekijk artikel

Particulier een tweedehands auto leasen, hoe slim is dat?

Particulier een auto leasen. Het kan tegenwoordig. Zelfs een tweedehands auto leasen is mogelijk. Dat zou leasen wel eens heel betaalbaar kunnen maken. Maar is het werkelijk allemaal goud wat er blinkt?

Bekijk artikel

Waarop letten bij de aankoop van een auto

Er zijn veel dingen waarop je moet letten bij de aankoop van een auto. Bijvoorbeeld: hoe goed is de auto die ik ga kopen eigenlijk nog. Een heel belangrijk ding, maar zeker niet het enige ding.

Bekijk artikel

Een goedkope tweedehands auto kan best een prima keuze zijn

Een goedkope tweedehands auto hoeft absoluut geen slechte keuze te zijn. In sommige gevallen is het zelfs de beste keuze die je maar had kunnen maken.

Bekijk artikel

Een ex lease auto kopen een goed plan?

Een ex lease auto kopen is misschien niet het eerste wat in je opkomt wanneer je van plan bent een andere auto te gaan kopen. Maar wat zijn de voordelen van het kopen van een ex lease auto? En welke risico's zijn er aan verbonden?

Bekijk artikel

Een auto kopen met een hoge kilometerstand

Doorgaans wordt de waarde van een auto bepaald op basis van bouwjaar en kilometerstand. Dit betekent simpelweg dat: hoe hoger de kilometerstand, hoe minder de auto waard is. Iets wat een interessant gegeven kan zijn wanneer je een andere auto wilt kopen, maar er niet teveel geld aan wilt uitgeven.

Bekijk artikel

Waardoor wordt de waarde van een tweedehands auto bepaald?

De waarde van een tweedehands auto bepalen valt soms niet mee. Want wanneer we bijvoorbeeld op Marktplaats kijken, dan komen we veel dezelfde auto's tegen, maar ze dragen allemaal een ander prijskaartje.

Bekijk artikel

Een auto kopen zonder APK

Is een auto kopen zonder APK wel zo verstandig om te doen? En waar moet je aan denken als je een auto gaat kopen waarvan de APK verlopen is?

Bekijk artikel

3 tips voor bij het kopen van een tweedehands auto

Wat tips voor bij het kopen van een tweedehands auto, kan goed van pas komen. Want het tweedehands wonder der techniek dat auto heet, is voor velen één groot mysterie.

Bekijk artikel

Zo vind je de voor jou perfecte zuinige tweedehands auto

Met de huidige brandstofprijzen gaat steeds vaker de voorkeur uit naar een zuinige tweedehands auto. Een kleine auto met een laag gewicht en een kleine motor qua cilinderinhoud.

Bekijk artikel

Slim kiezen en kopen van een gebruikte auto

Je hoeft maar even te kijken op internet en je kunt al een hele behoorlijke inschatting maken over het aantal auto's die er te koop zijn. Dit bied je de uitgelezen mogelijkheid een gebruikte auto slim te kiezen en te kopen.

Bekijk artikel

Een tweedehands auto kopen bij een autohandelaar

Er zijn vele spookverhalen bekend over een tweedehands auto kopen bij een handelaar. En inderdaad kan het wel eens voorkomen dat je bij een dergelijk autobedrijf een behoorlijke kat in de zak kunt kopen.

Bekijk artikel

Een tweedehands auto kopen bij een garage of dealer

Mensen die zelf niet zoveel verstand van auto's hebben, of gewoon zeker willen weten dat ze een goede auto kopen, gaan vaak naar een garage of een merk dealer als het tijd wordt voor een andere auto.

Bekijk artikel

Over mij

Dat een auto de slechtste investering is die je kan doen, is zo'n beetje het eerste wat ik leerde over auto's.

Daarom koop ik nog altijd alleen een auto die ik direct van eigen geld kan betalen.

Inmiddels rijd ik 3 decenia rond in tweedehands auto's. En was de duurste voor dagelijks gebruik €6500 en de oudste 30 jaar.

De ervaring die ik in al die tijd met tweedehands auto's heb opgedaan, deel ik graag met je op deze website.

Meest gelezen