betaalbaar autorijden voor jezelf mogelijk maken

Betaalbaar autorijden wordt een steeds grotere uitdaging. Maar met wat creativiteit en de juiste kennis is betaalbaar autorijden nog steeds goed mogelijk.

Bijvoorbeeld door:

  • Eenvoudige reparaties zelf te doen.
  • Naar voordeligere alternatieven te zoeken.
  • Slim te besparen op dure reparaties.
  • Beter met je auto om te gaan, zodat de waarde zo hoog mogelijk blijft.

In de onderstaande verzameling artikelen laat ik je zien wat ik doe om het autorijden voor mezelf op een leuke en interessante manier betaalbaar te houden.

Waarom goedkoop een distributieriem laten vervangen een slecht idee is

Bij het goedkoop laten vervangen van de distributieriem is de kans groot dat belangrijke zaken vergeten worden. Wellicht krijg je tevens geen garantie op de reparatie.

Bekijk artikel

Hoe gaat koelvloeistof bijvullen in zijn werk?

Koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor goed op de juiste bedrijfstemperatuur blijft. Als de temperatuur onverhoopt oploopt, dan zou koelvloeistof bijvullen noodzakelijk kunnen zijn.

Bekijk artikel

Wat er komt kijken bij een auto accu kopen en vervangen

Als je een auto accu moet vervangen en je er één gaat kopen dan kom je er al snel achter dat er best nog wel wat verschillen zijn tussen de accu’s.

Bekijk artikel

Wanneer een distributieriem vervangen moet worden en wat de kosten zijn

De distributieriem is een cruciaal onderdeel in een automotor. Zo cruciaal dat er gemakkelijk motorschade kan ontstaan als de distributieriem niet op tijd vervangen wordt.

Bekijk artikel

Hoe je jouw auto goedkoop door de APK keuring krijgt

Voor menigeen is de auto naar de APK brengen altijd weer een spannend moment. Deze tips helpen je om jouw auto zo goedkoop mogelijk door de APK keuring te krijgen.

Bekijk artikel

Kan ik banden tweedehands kopen en waar moet ik op letten?

Soms moeten er ineens nieuwe banden onder je auto. Bijvoorbeeld als de auto niet door de APK komt vanwege de banden. Zijn tweedehands banden dan een optie?

Bekijk artikel

Wat is bijtelling, en hoe betaal je zo min mogelijk

Met bijtelling kun je te maken krijgen, als je van je werkgever een zogenaamde auto van de zaak krijgt. Maar ook wanneer je als ondernemer een auto rijdt die van je onderneming is.

Bekijk artikel

Wat kost APK eigenlijk?

Wat een APK kost, vragen we ons wellicht niet zo heel vaak af. Omdat een de APK vaak samen gedaan wordt met het onderhoud aan de auto. Maar duur is alleen een APK niet.

Bekijk artikel

Wat kost APK en een grote beurt?

Wat APK en een grote beurt kost, hangt onder andere af van het merk en type auto dat je rijdt. Maar deels ook van wat andere dingen, zoals rijstijl.

Bekijk artikel

APK afgekeurd en nu?

Wanneer je auto APK afgekeurd wordt, dan kan de vraag wel eens zijn: Wat nu? Met name wanneer je de auto naar een garage of naar een keuringstation hebt gebracht voor alleen een APK keuring.

Bekijk artikel

Remvloeistof controleren, bijvullen of vervangen

Remvloeistof is een vloeistof die ervoor zorgt dat de remmen van onze auto gaan werken zodra we het rempedaal intrappen. Dit is mogelijk omdat remvloeistof niet samendrukbaar is. De remvloeistof in de auto heeft echter soms wel wat aandacht nodig.

Bekijk artikel

Ruitensproeiers ontstoppen en afstellen

Met behulp van je ruitensproeier kun je onder het rijden je voorruit schoonmaken. En tevens de achterruit bij bepaalde modellen auto's. Maar zeker bij de al wat oudere auto willen de ruitensproeiers wel eens niet helemaal werken zoals zou moeten.

Bekijk artikel

Ruitensproeiervloeistof controleren bijvullen en zelf maken

Ruitensproeiervloeistof is een goedje opgeslagen in een kunststof tankje dat zich in de motorruimte van de auto bevindt, bedoeld om tijdens het rijden de autoruit te kunnen schoonmaken.

Bekijk artikel

Autobanden vervangen, wanneer en wat zijn de kosten

Dat autobanden vervangen moeten worden soms, dat zal je niet verbazen. En dat autobanden vervangen aanzienlijke kosten met zich meebrengt, zal niemand verrassen. Toch zou het mee kunnen vallen.

Bekijk artikel

Ruitenwissers vervangen, wanneer en hoe doe je dat?

Ruitenwissers zijn een belangrijk onderdeel op iedere auto. Want ze houden de voorruit schoon. Zodat we in alle omstandigheden in ieder geval nog iets kunnen zien. Tenminste, dat is de bedoeling.

Bekijk artikel

Goedkoop autorijden kan nog steeds

Goedkoop autorijden kan nog steeds. Ondanks dat de brandstofprijzen de pan uitrijzen en je minstens 2 keer moet slikken bij het zien van de gemiddelde garagerekening.

Bekijk artikel

Hoe moet je olie verversen?

De olie in de motor van je auto moet met zekere regelmaat ververst worden. Maar hoe en wanneer moet je de olie precies verversen?

Bekijk artikel

Hoe moet ik olie peilen en bijvullen?

Geregeld olie peilen en eventueel olie bijvullen is zeker bij een tweedehands auto van groot belang. Want olie hoeft niet altijd uit de motor de verdwijnen omdat de motor olie verbruikt. Oudere auto's krijgen ook vaker last van olie lekkages.

Bekijk artikel

Tweedehands onderdelen voor je auto zoeken

Onze vaders en misschien zelfs onze grootvaders deden het al. Tweedehands onderdelen zoeken voor de auto. Even naar de sloop gaan, werd dat genoemd.

Bekijk artikel

Zelf velgen opknappen voor minder dan een tientje

Naarmate een auto ouder wordt, willen de velgen door de invloed van het weer, remstof en ander vuil er wel eens niet veel mooier op worden. Maar voor rond een tientje kun je je velgen opknappen weer als nieuw maken.

Bekijk artikel

Verstandig besparen op het onderhoud van je auto

Besparen op het onderhoud van je auto, kan dat? Op het onderhoud van je auto kun je besparen, zelfs zonder onderhoudsbeurten over te slaan. Menig auto-eigenaar heeft geprobeerd te besparen op onderhoud juist door het overslaan van onderhoudsbeurten. Slim is echter anders.

Bekijk artikel

Zo houd je de kosten van een APK-keuring zo laag mogelijk

Wanneer uw auto al wat ouder is moet deze APK gekeurd worden. Een keuring die voor de meeste auto's jaarlijks herhaald dient te worden.

Bekijk artikel

Over mij

Dat een auto de slechtste investering is die je kan doen, is zo'n beetje het eerste wat ik leerde over auto's.

Daarom koop ik nog altijd alleen een auto die ik direct van eigen geld kan betalen.

Inmiddels rijd ik 3 decenia rond in tweedehands auto's. En was de duurste voor dagelijks gebruik €6500 en de oudste 30 jaar.

De ervaring die ik in al die tijd met tweedehands auto's heb opgedaan, deel ik graag met je op deze website.

Meest gelezen